3 Adımda Cilt Temizliğinin Önemi

11-03-2020 16:49
3 Adımda Cilt Temizliğinin Önemi

Düzenli cilt temizliği, sağlıklı bir cilde sahip olmak ve erken yaşlanmayı geciktirmek için çok önemlidir. Yüz temizlemenin neden bu kadar önemli olduğuna bir göz atalım;

 

1- GÖZENEKLERİ TEMİZLEYİN

Cildimiz gün boyu dış etkenlerden kaynaklı yabancı maddelerle buluşur. Bu da gözeneklerin tıkanmasına, yağ, toz ve kir gibi kalıntıların birikmesine yol açar. Cildimize zararı olan bu kalıntılardan arınmanın tek yolu cildimizi düzenli olarak temizlemektir.

Günde 2 kere sabah akşam olmak üzere düzenli cilt temizliğine önem vererek, gözeneklerimizi arındırmalı, dış etkenlerden kaynaklanan kiri, cildimizden atmalıyız.

 

2- CİLDİN NEM SEVİYESİNİ KORUYUN

Gözenekleri açılmış temiz bir cildin, esnekliğini koruması için düzenli nemlendirilmesi gerekir. Temiz cilt, günlük nemlendirici ve cilt bakım ürünlerini maksimum fayda ile kabul eder. Bu da cildin sağlıklı bir şekilde nemlenmesini sağlar. Cildimizi nemlendirirken cilt tipimize uygun cilt bakım ürünleri kullanarak, cildi besler ve uzun vadede sağlığını koruruz.

 

3- CİLT TEMİZLİĞİNİN DİĞER FAYDALARI

Hayatımızın her alanında hijyenin büyük bir önemi olduğu gibi, cilt sağlığında da en önemli faktörlerden biridir. Parlak ve canlı bir cilde sahip olmak, cildimizi temiz tutmaktan geçer. Bu sayede yaşlanma karşıtı cilt bakımı ürünlerinden fayda sağlar, çevresel faktörlerden kaynaklanan yaşlanma belirtilerini minimuma indirir. Bu sayede nem dengesini sağlar, gözeneklerin sıkılaşmasını kolaylaştırırız. Fazla yağ üretimini önleyerek olası cilt sorunlarını engelleyebiliriz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.