5 Adımda Anti Aging Göz Çevresi Bakımı

27-03-2020 15:34
5 Adımda Anti Aging Göz Çevresi Bakımı

 

Göz çevresi, yaşlanma belirtilerini cildimizde ilk farkettiğimiz bölgedir. Daha aydınlık ve canlı göz çevresine sahip olmak için bu 5 adımı takip edin.


1.Nem 
 
 
Cildi her gün nemlendirmek, ince çizgiler ve kırışıklıklarla savaşmanın en etkili yollarından biridir. Çizgilerin kalıcı olmasını önlemek içincildinizi düzenli olarak nemlendirmelisiniz. Unutmayın,göz çevrenizin genç ve sağlıklı görünmesi için neme çok ihtiyacı vardır.

2.Göz Çevresi Masajı

 

Göz kremi ile göz altı ve çevresine yüzük parmağınızı kullanarak nazikçe masaj yapın ve ardından kaşlara doğru geniş bir dairede hareketi tamamlayın.Göz çevrenize bu masajı 10-15 kez tekrarlayın, gece yatmadan önce göz çevrenize ayıracağınız 5 dakika, kırışıklık ve yorgun görünümün giderilmesinde etkili bir yöntemdir.


3.Sağlıklı Beslenme

 

Havuç, brokoli gibi sebzelere öğünlerinizde daha çok yer verin. Bu sebzelerde bulunan vitaminler göz sağlığı için çok faydalıdır. Cildinizi aydınlık ve sağlıklı tutmak için bol su için. Sağlıklı beslenmek ve su içmek toksinleri vücudunuzdan temizlemeye ve cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur.


4.Uyku

 

Yeterli uyumama ya da normalden fazla uyuma göz altlarında koyu halkaların oluşmasına neden olabilir.Uykusuzluk, ciltte donuk ve soluk bir görünüme neden olarak cilt altındaki koyu dokular ve kan damarlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Uykusuzluk aynı zamanda göz altlarında sıvı birikmesine ve dolayısıyla bu alanlarda şişkinliğe neden olabilir. Göz altındaki koyu görünüm bazen şişmiş göz kapaklarına ait gölgeler olabilir.*

Kaliteli ve düzenli uyku, gözlerinize dinlenme ve yenilenme şansı verir.


5.Güneş Gözlüğü

 

Güneş ışığında doğal olarak bulunan UV ışınları da göz çevresindeki koyu halkaları belirginleştirir ve sadece gözlerin altında değil, tüm yüzde ince çizgilere ve kırışıklıklara yol açar. Göz çevrenizi UV ışınlarından korumak için güneş gözlüğünü hem yazın hem de kışın kullanmayı alışkanlık haline getirin.

*https://www.medicalpark.com.tr/goz-alti-morluklari/hg-2052

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.