Kırışıklıkları Önlemek İçin 5 Alışkanlık

04-03-2020 11:52
Kırışıklıkları Önlemek İçin 5 Alışkanlık

Kırışıklıkları Önlemek İçin Kazanmanız Gereken 5 Alışkanlık

Yaşam tarzınızın cildinizin sağlığı ve kırışıklıkların gelişimi üzerinde muazzam bir etkisi vardır.

Cildinizi pürüzsüz tutmak ve erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olmak için şu adımları uygulayın:

1. Güneşi tanıyın

Güneşin ultraviyole ışınlarına uzun süreli maruz kalma erken yaşlanmaya ve kırışıklıklara katkıda bulunur. Araştırmaya göre, günlük SPF 15 veya daha yüksek güneş koruyucu kullanımı cilt yaşlanmasını yavaşlatır ve koyu lekeler ve kırışıklık riskini azaltmaya yardımcı olur.

2. Stresi yönetin

Endişe mimik kasları,alnınızda derinin büzüşmesine sebep olur,kırışıklıklar da bu mimiklerin sıklığına göre ilk temellerini atmış olur.Endişelenmek alnınızın kırışmasına yol açar. Tamamen stresten kurtulmak zordur, ancak kontrol altında tutmak önemlidir. Stresi yönetmeye yardımcı olmak için şunları deneyin:

  • Meditasyon
  • Yoga
  • Diyafragmatik solunum
  • Aromaterapi
  • Sağlıklı beslenme
  • Yeterince uyumak
  • Bir terapistle konuşmak
  • Günlük tutmak
  • Günlük egzersiz

3. Susuz Kalmayın

 

Kuru cilt, kırışıklıkların daha belirgin görünmesini sağlar. İyi nemlendirilmiş cilt, alın kırışıklıklarının görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Yine de içten dışa su ihtiyacını vermek önemlidir. İhtiyaç duyduğumuz günde en az 8-10 bardak suyu ihmal etmemelisiniz. Egzersiz yaparken veya güneşte zaman geçirdiğinizde daha fazla su içmeniz gerekir.

Eğer çok fazla su içme alışkanlığınız yoksa sevdiğiniz meyvelerle veya limon ekleyerek suyunuzun lezzetini değiştirebilirsiniz.

4. Dengeli Beslenin

Kırışıklıklar söz konusu olduğunda, "Ne yerseniz O’sunuz”sözünün tam karşılığını almış oluruz. 2007’de yapılan bir araştırmasıya göre* diyet, cilt yaşlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Araştırmacılar, daha yüksek C vitamini ve linolenik asit (bir omega-3 yağ asidi) alımının, Amerikan orta yaşlı kadınlarında kuru cilt riskini azalttığını buldular. C vitamini aynı zamanda "kırışmış” görünme riskiyle de bağlantılıdır. Yağ ve karbonhidrat bakımından yüksek bir beslenme alışkanlığı, kırışıklık riskinin artmasına sebep oluyor.

5. Cildinizi Nemlendirin

Yeterli nem ihtiyacı karşılanmamış cilt, kırışıklığa yatkın hale gelir. Günlük bakım rutininize sabah ve gece nem desteğini vermeyi ihmal etmemelisiniz. Reika Venere Anti Aging Göz Çevresi ve Yüz Kremi, cilde canlılık,tazelik ve nem verir. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.