Kolajen Nedir? Kolajen Neden Önemlidir?

24-03-2020 18:57
Kolajen Nedir? Kolajen Neden Önemlidir?

Kolajen nedir? Neden önemlidir?

Kolajen cildimizin oluşumunda ve sağlığında büyük rol oynar. Cildimiz, vücudumuzdaki en büyük organdır ve üç ana tabakadan oluşur epidermis, dermis ve hipodermis.
 
-Epidermis cildin en dış tabakasıdır.
Cildin
en ince tabakası olmasına rağmen, cildi dış unsurlardan koruyan odur.
 
-Orta tabaka dermis, cildin gücünü ve yapısını belirleyen yerdir. Kan damarlarını, saç köklerini ve yağ bezlerinin bulunduğu tabakadır. Dermis ayrıca kolajen ve elastin* gibi önemli proteinleri sentezlemekten sorumlu hücreler olan fibroblastlar içerir.
*Elastin ciltte ve vücudun dokusunda bulunan bir proteindir.
 
-Derinin en alt tabakası olan hipodermis cildin yağ tabakasıdır. Burası, ter bezlerini ve cildin yapısını destekleyen ek kolajeni barındırır.
Kolajen, insan vücudunda kemiklerde, kaslarda, deride ve tendonlarda bulunan en bol proteindir.
Vücudu bir arada tutan maddedir.

Kolajen, ciltte güç ve yapı sağlamak için bir iskele oluşturur.
Cildin yüzde 70’ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturuyor. Bu durumda eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını özellikle de tip 1 kolajen tercih etmelisiniz.*

Kolajenin Önemi

Kolajen çeşitli hücreler tarafından salgılanır, ancak esas olarak bağ dokusu hücreleri tarafından salgılanır.
Yaş ilerledikçe vücut daha az kolajen üretir. Cildin yapısal bütünlüğü azalır. Kırışıklıklar oluşur, cilt esnekliğini ve canlılığını kaybeder.
Dermiste veya cildin orta tabakasında, kolajen, yeni hücrelerin büyüyebileceği fibroblastlar adı verilen lifli bir hücre ağı oluşturulmasına yardımcı olur. Ölü cilt hücrelerinin değiştirilmesinde ve restore edilmesinde de rol oynar. Yaş aldıkça dışarıdan takviye edilecek kolajen ciltteki yaş alma belirtilerini azaltmaya, cildi toparlamaya yardımcı olur.
 
Reika Venere Anti Aging Göz Çevresi ve Yüz Kremi
Pro-Collajen (TIP I, III), Copper Tripeptide, Ceramide içerir. Kolajen sentezini hızlandırarak cilt dokusunun içeriden yapılanmasına ve cildin kaybettiği dolgunluğunu ve sıkılığını geri kazanmasına yardımcı olur.
Cildin daha sıkı hale gelmesini destekler. Copper Tripeptide ile kolajen sentezini hızlandırırken cildin dokusunun içeriden yapılanmasına ve cildin toparlanmasına yardımcı olur…
Denemek için linke tıklayınız.


*https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/kime-ne-zaman-ve-hangi-kolajen-41240887

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.