Kusurluluk ve Sadeliğin Güzelliği; Wabi-Sabi

17-09-2020 11:55
Kusurluluk ve Sadeliğin Güzelliği; Wabi-Sabi

Japonca bir terim olan Wabi-Sabi, "yaşamın kusurları içinde güzellik bulmaya ve doğal büyüme, yaş alma ve bozulmanın doğal döngüsünü barış içinde kabul etmeye odaklanan bir yaşam biçimi” anlamına gelir.

Son yıllarda hızlanan hayat tarzı ile birlikte stres ve mutsuzluk arttı. Herkes daha çok para, daha çok mülk, daha çok başarı, daha çok güzellik , elinde olandan çok daha fazlasının peşinde koşarken her geçen gün hızla yıpranıyor.

Hepimiz daha basit, daha mutlu bir hayatı kovalamaktan bahsederken, gerçekten hangimiz bunu başarabiliyoruz? Sosyal medyada, televizyonda görüp kovaladığımız hayat tarzları, stiller ve görüntülerin benzerlerini yaşamak için bir yarış içerisindeyken kim mutlu olabilir? Hep dahası olduğuna inandırıldığımız dünyada ne zaman aradığımızı bulmuş ve rahat bir nefes alıp keyfimize bakmaya başlayacağız?

Wabi sabi, Japonların estetik algıları ve nazik doğalarının temel taşıdır. Nadiren dile getirilse de bu dünya bakışı, yaşam deneyimlerine rehberlik eder. Etkisi her yerdedir, buna rağmen hiçbir yerde görülmez. İnsanlar içgüdüsel olarak wabi sabi kavramının neyi temsil ettiğini bilirler ama çok azı ne olduğunu tarif edebilir. Wabi sabi, sorgulamak için yavaşlayan ve yüreklerini açanlar için güçlü bir bilgeliğin fısıltısını vaat eder.

Wabi sabi, yürektir. Derin bir nefes alıp yavaşça vermektir. Gerçek takdir anında hissedilir… kusurlu dünyada mükemmel bir andır. Bu anı ayrıntıları fark etme arzusuyla besleyebilir, keyfin tohumlarını büyütebiliriz. Ve wabi sabi dünyasını hayatımızı özgün ve esin dolu kıldığımız sürece tecrübe edebiliriz.

Wabi sabi, kenarda durup yargılamaktansa bu dünyayı gerçekten yaşamaktır. Stratejinin yerine duyarlılığın gelmesine izin vermektir. Dikkat edip özen göstermeye zaman ayırmaktır.

Hayatınızın her alanında, yaşam tarzınızdan nasıl göründüğünüze, yediklerinizden deneyimlerinize ve hatta bakımınıza kadar wabi-sabi anlayışını benimsemeyi deneyin. Kusurları severek, kabul ederek, her an "daha iyisine” ulama çabası gütmeden kendinizi akışa bırakın. Bu Eylül ayında yepyeni bir görüşe kendinizi alıştırarak şehre dönüşü huzurlu, mutlu ve iyi hissedeceğiniz bir yaşam biçimine dönüştürün.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.