Mayısla Birlikte

01-05-2020 16:01
Mayısla Birlikte

Geçmiş zamanlardan bugüne Mayıs ayının doğada ayrı bir yeri vardır. Hıdırellez yaklaşır, kırkikindi yağmurları kapıya dayanır. Koyun kırkma zamanı başlar, bağlara gitmek için programlar yapılır. Doğa takvimine göre Mayıs ayında yapılacak çok iş vardır.

Çünkü Mart’la başlayan bahar, Mayıs ayında gün yüzüne çıkar ve tüm yılın hazırlığı Mayıs ayında yapılanlarla şekillenir.

Eskiden insanlar doğa olaylarını yorumlayarak takvimler oluştururlardı. Bu takvimler coğrafyaya ve kültürlere göre farklılık gösterirdi. Uzun yıllar doğanın ve iklim koşullarının gözlemlenmesi ile oluşturulan bu takvimler, köklü ve zengin bir kültürel geleneğin ürünüdür.

Ne zaman ne ekileceği, ne zaman hangi çiçeklerin açacağı, yağmurun ne zaman ve ne şiddetle yağdığı, sebzelerin ne zaman olgunlaşacağı gibi bir çok hayati önem taşıyan olaylar, doğayı izleyerek ve dinleyerek takvim içeriğini belirlenirdi. Şaşırtıcı olarak, 1-2 gün farkla da olsa, hep doğru tahminler gerçekleşirdi.

Doğa bizle konuşuyor, aylar, mevsimler, bitkiler, gökyüzü bize bir çok şey anlatıyor. Peki biz mi dinlemeyi unuttuk?

Bu Mayıs ayı ile birlikte, kendinizi, doğayı, sessizliği ve hatta gürültüyü daha dikkatli dinleyin. Size neler söylüyor? Bu yılın hatta hayatın takvimini oluşturmak için teknoloji ve diğer farklı sesler yerine, doğayı dinleyin. Hangi çiçekler açmış? Hangi yapraklar yeşermiş? Ilık rüzgar nasıl esiyor? Yağmur damlaları doğayı nasıl besliyor?

Kim bilir, belki bu yılki takviminiz geçmiş yıllardakilerden çok daha huzurlu bir hale gelebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.