Yaşam Çiçeği Nedir?

03-03-2020 18:35
Yaşam Çiçeği Nedir?

Kutsal geometri fikrinin anahtarı, şekillerin ve matematiksel formüllerin ardındaki anlam ve sembolizmi anlamaktır.Çünkü sembolün kendisi göze çarpsa ve etkileyici olsa da, bu sembolün temsil ettiği şey gerçekten önemlidir.

Yaşam Tohumunun adından da anlaşılacağı gibi, tüm yaratımın ve bildiğimiz evrenin temelidir..Yaşam Tohumunun temeli çemberdir ve kutsal geometri çemberlerinde tüm çemberleri kapsar. Bu durumda, yedi daire genellikle yaratılışın yedi günüyle bağdaştırılır, farklı daireler evrenin yapımındaki farklı noktalara atfedilir. Çemberlerin üst üste binmesi, bu olayların birbirinden bağımsız olarak gerçekleşmediğini,her birinin, bir öncekiyle yakından bağlantılı olduğunu ve kendisinden önce gelenlerin üzerine kurulduğunu gösterir.

Kutsal Geometri'ye göre daireleri eklemeye ve tasarımı genişletmeye devam ederseniz, Yaşam Tohumu büyür ve Yaşam Çiçeği olarak adlandırılan bir sembol haline gelir. Bu çiçek tohumun üzerine kurulur ve hem yaratılış hem de evren gibi dışa doğru genişleyerek daha da büyür.

Bir şey diğerine dayanır ve bir sonraki katmanı ve bir sonraki katmanı oluşturur. Hepsi aynı bloklardan inşa edilirken (dünyadaki her şeyin atomlardan oluştuğu gibi), çiçek kaynağı olan Tohumdan çok farklı görünür.

Mısır, Abydos'ta Osirian Tapınağı'ndaki bir duvarda bulunan Yaşam Çiçeği sembolü en eski örneklerden biridir. Hindistan'daki tapınakların yanı sıra Türkiye ve Yunanistan'daki dini sanatlarda bulunan yaşam çiçeği sembolü, uzun süredir meditasyonun bir parçasıdır. Birçok felsefenin ve dinin bir parçası olan bu semboller, manevi çağrışım içinde ya da sadece evreni açıklamak için tek başına bir metafor olarak kullanılmışlardır.

YAŞAM TOHUMU VE YAŞAM ÇİÇEĞİNİ GÜNLÜK YAŞAMINIZDA NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

Yaşam Tohumu ve Yaşam Çiçeğini bir giyim aksesuarı ya da yaşam alanınızda bir dekorasyon objesi olarak kullanabilirsiniz. Bu simgeyi bir hatırlatıcı olarak benimseyebilirsiniz. Kendinizi dengede tutmanıza ve hayatınızda ne kadar kaotik şeyler olursa olsun kendinizi merkezlemenize yardımcı olmak için kullanılabilir.

Bir meditasyon aracı olarak Yaşam Tohumu, yeni iç evrenlerin yaratılmasını takiben kendinizi yeniden yaratmanıza izin verebilir. Yedi daireye ve her bir yolculuğa odaklanarak, kendinizi Tohum tarafından temsil edilen enerjiyle doldurursunuz ve harcadığınız enerjiyi yeniden oluşturmasına ve değiştirmesine izin verirsiniz. Kendinizi tazelenmiş ve yeni bir döngüye başlamış gibi hissedebilirsiniz.

Bu şekilde, Yaşam Tohumu ve Yaşam Çiçeği bir aracı görevi görebilir. Sizi, evrenin sürekli akışına bağlı tutar, taze enerjinin sizin içinizden geçmesini sağlar. Olumsuzluğu ve engelleri aşmanıza yardımcı olabilir.

Etrafınızda düzinelerce kutsal geometri örneği vardır. Bunları tanıyarak ve anlayarak, günlük yaşamınıza dahil edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.